iLovePalestine.com

Friday, October 23, 2009

Girl's day out..perghh

salam..
smalam iaitu 23.10.09, me,hannan,syah,aisyah,filzah n also our mas'ulah yaitu kak tah telah planning la nk g meronggeng2 lpas office hour ke batu gajah. so pd plan asal nye nk g ng kereta kak tah je, pas2 memandangkan aish mcm ramai je nk pg so bw la dau1125 skalik. tentatif perjalanan adlh spt berikut:

lebey kurang 5.30pm:
me,syah n aisyah men'vroom' dau1125 dgn laju nya menuju ke blok 21 memandangkan nk jalan skali ng pgt50 yg tuannya msh tgh bermeeting ketika itu.maka sblom smpai ke blok 21, dau1125 singgah la dahulu kt cimb.mengapa?ala mcm biasa la, cucuk duit la dlu sblom meronggeng,hehehe. (filzah n hannan jalan kaki je ke blok 21.al maklum lah,dorg on diet)

dlm 5.45pm:
smpai di blok 21 tetapi tuan pgt50 msh lg bermeeting, maka kami sbgai anak2 bonda yg amat baik perilaku nya menanti dgn sabar meeting tu hbs smbil mghantar sms kpd bonda(cpt la keluar meeting). setelah hbs meeting, melihat bonda berjalan dgn bergaya nya smbil di tangan nya kelihatan besinar2 karipap pusing.apelagi, kami yg tgh kebuluran sb xmkn ape2 drpd pg td(esp bdak 2 ler,hehe) menerkam terus karipap yg ad dgn sopan nya lalu mghabiskannya tanpa sedikit habuk yg tgal(lapar benor ler katakan).

kol 6pm lebey kot:
setelah dibilang brp org yg ad, maka bonda memutuskan kita naik pgt50 je ler g batu gajah. dau1125 tgal kt pak gad je la. maka dau1125 dgn pgt50 pon racing la sket, nk tgok sape smpai dlu kt pak gad.of course la dau1125 yg menang.yes!. w/pon pgt50 agak besar jgk, tp kami lg besar dr pgt50,hahaha.nsb la kan kna duk sempit2.mn xsempitnya,6 org 1 keta kan.

maybe 6.30pm:
akhirnya smpai di batu gajah, agenda utama kami adlh makan di marrybrown.tanpa berfikir pjg, kami order mkanan byk2 sb mmg dh lapar sgt2 dh ni.siap ad yg nk pengsan ag(rekaan shj). nsb kami mmg baik btol sb kt marrybrown ade tulis,sape yg ad jusco card dpt 10% less,.fuyyoo. kami pon sgera men'grab' kad jusco syah (dia je la yg ad) n mbuat byaran.pas2 sesi mkn3 n berfoto-fotoan bermula.

7.30pm lbey:
menuju ke ktm batu gajah utk smyg maghrib. dh smyg maghrib ramai2, pgt50 sgera pecut ke tmpt refleksiologi tetapi................malang nya di situ, KEEEDAAAII TUTTTTUUPPP LAAA PLAK! frust sguh la haih. dh kedai tu ttp, kotorg pon turn back la pg shopping kt TF Market. bole la jgk knal2 pasaraya baru tu. xde la asyik knal JJ je kot.

10pm sumthin:
tiba di utp dgn agak kpenatan.tlg3 bonda angkat brg ke BIZZ n ..........



moral of the tentatif:
1) sabar separuh drpd iman (part yg tgu tuan pgt50 hbs meeting)
2)berat sama dipikul, ringan sama dijinjing (part yg naik keta 6 org 1 keta)
3).......

yg lain2 tu pikir sdiri la ye,hehehe.nt post kt comment okeh

sekian,


100++
gengbiskutmeri
bakal intern next sem.chow.wsalam

4 comments:

Angahbaek said...

tambah2 ^^:
1. kita merancang, Allah yang menentukan.
wlopn tujuan UTAMA jalan2 semalam adlh utk ke reflexology yang bak kata kak tah TAK PERNAH TUTUP KEDAI,
tiba-tiba smalam tutup pulak dah. maka kecewalah semua orang.
nak buat lagu mana, Allah xizin..
hehe..
ape2 pon, pegi mane2 ngan korang tetap best! ^^

2. Dunia ini sgt lah kecik: boleh pulak jumpe wanie kat TF!! haha. (agaknya gengbiskutmeri ni sehati sejiwa :P)

utk biskutmeri yg tgh intern: rindu korang sgt la.. :'(

shahanz said...

nk komen (yela kn..nme lagi leave your comment)..I xberslah sbb i duk depan..tp ukhwah korg kt belakang spatut nye lebih rapat sbb da bersesak2 kn.tmbah2 lg lepas pekene MB..hoho~

ath-thahirah said...

kenapa setiap kali saat2 best saya x der....
takpelah...bukan rezeki saya utk menikmati saat2 itu...
semoga secebis kenangan yg ada cukup utk membawa persahabatan kita semua hingga ke syurga....

with love from the bottom of broken heart....lalalala~

cik may said...

enj0y!!~ ecece,kak fatimah from broken heart la pulak.. aiseh..ehem..selmat berintern n sile bersedia utk menjadi org dewase =D